Vacature voor allround DTP’er

FCB Amsterdam is op zoek naar een allround (technisch) DTP’er om onze studio per direct te komen versterken. Naast de reguliere opmaakwerkzaamheden werk je met name aan verschillende opdrachten voor onze grootste internationale klant. Voor deze klant ontwikkelen we zowel offline als (steeds meer) online uitingen. We maken gebruik van een veelvoud aan mediakanalen en leveren alle materialen voor vijftien verschillende landen. Een behoorlijk omvangrijk account waar nog veel ruimte is voor innovatie en optimalisering.

Oog voor detail
Als ervaren DTP’er ben jij een belangrijk aanspreekpunt voor alle interne opdrachtgevers. Jij weet hoe belangrijk een goede opmaak is en zorgt ervoor dat elke uiting zijn doel communiceert. Je creëert net zo makkelijk een (offline) magazine als sociale content voor Facebook.

Je overziet het hele proces (van briefing tot drukker) en weet dat aanpassingen invloed hebben op elkaar. Je bent medeverantwoordelijk voor het opgeleverde werk en je bent een sparringpartner voor creatie en accountmanagement die werkzaam zijn op deze klant.

Technische achtergrond
We zijn bij voorkeur op zoek naar iemand die ervaring heeft met de technische kant van DTP. We werken samen met een externe publishing partner, maar wij bereiden de bestanden altijd zelf voor. Dat vraagt bij voorkeur om iemand met basiskennis en werkervaring met de technische kant van InDesign, de InDesign server, scripting, JSON, etc.

Omdat je bekend bent met deze kant van het proces, heb je veel invloed op de verbetering ervan, kwaliteitsbeheersing en standaardisering.

Profiel

  • Oog voor detail
  • Procesdenker
  • Innovatief, denkt in vooruitgang
  • Communicatief sterk, sparringpartner binnen het bureau

Ervaring

  • Minimaal 4 jaar all-round DTP-ervaring
  • Adobe Indesign, Illustrator en Photoshop
  • Creëren van materiaal voor digitale kanalen, email, bannering, social media
  • Ervaring met scriptontwikkeling (JSON) is een pré
  • Ervaring met nieuwe technieken en toepassingen

Wie zijn wij?
FCB Amsterdam is een Amsterdams reclamebureau waar meer dan 60 topprofessionals werken. Een ‘Amsterdams’ bureau, maar dan zonder de kapsones. Trots onderdeel van het internationale FCB-netwerk van ruim 100 bureaus in 90 landen. We zijn continu in beweging, net als de wereld om ons heen. Want morgen kan alles weer anders zijn. Vandaar onze onstuitbare drive om werk te maken dat diepgeworteld is in vruchtbare creatieve aarde. Werk dat steeds weer een springplank vormt naar nog beter werk. En nog beter.

Deze ‘never finished’ mentaliteit zorgt ervoor dat merken onweerstaanbaar worden voor consumenten. Waar en wanneer ze er ook mee in aanraking komen gedurende hun ‘consumer journeys.’ We werken onder andere voor: DAF/PACCAR Parts, Leffe, easyJet, Mastercard, Air Miles, NIVEA, Mitsubishi en Landal GreenParks.

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? Mail dan je CV met motivatie naar Juretha Baaij (juretha.baaij@fcb.com)