Mastercard True Name™ (Europe)

Voor transgender en non-binaire personen is hun naam een essentieel onderdeel van hun identiteit. Toch worden zij dagelijks nog geconfronteerd met een naam die niet hun ware identiteit weergeeft, bijvoorbeeld op hun betaalpas. Deze gevoeligheid zorgt voor schaamte en verdriet. En niet alleen de naam zelf, ook een naamswijziging is een lang en moeizaam proces. Daarom heeft Mastercard True Name™ ontworpen, waarmee transgenders en non-binaire personen in staat worden gesteld om hun voorkeursnaam aan te passen. En bunq kaarthouders kunnen nu een nieuwe kaart aanvragen waarop hun gekozen naam wordt weergegeven.

True Name™ werd afgelopen jaar al in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Mastercard & bunq vroegen ons om de Europese campagne te ontwikkelen, om ook de Europese transgender en non-binaire gemeenschap te steunen. Samen met zes Europese transgenders en non-binaire personen creëerden we een emotioneel document dat hun verhaal vertelt over hoe belangrijk je ware naam echt is.

 

True Name™ werd gelanceerd op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Intersexfobie & Transfobie (IDAHOBIT) in meer dan 30 Europese landen.

Deel deze pagina