Vacature voor Senior Project Manager FCB Amsterdam

VACATURE Senior Project Manager

FCB Amsterdam werkt o.a. voor PACCAR Parts Europe (DAF Trucks) en heeft een uniek communicatieprogramma voor hen ontwikkeld. Wij bedenken, creëren en produceren alle online en offline marketing- en salesmaterialen voor deze internationale klant op een datagedreven en persoonlijke manier. FCB Amsterdam ontwikkelt en verstuurt bijvoorbeeld een digitale nieuwsbrief voor bijna honderdduizend ontvangers vanuit meer dan zeshonderd verschillende DAF-dealers in heel Europa. Ook het bedenken en produceren van zeer effectieve niche-targeted e-mailcampagnes behoort tot onze werkzaamheden. Denk aan e-mails met een specifiek verkoopaanbod voor de klanten van een lokale DAF-dealer in Polen of een e-mail met een exclusieve actie bij een dealer in Spanje.

Naast de e-mailcampagnes beheren we meerdere (internationale) e-commerce websites en creëren we online banners. Ook social media (Facebook) heeft een prominente rol binnen de kanaalmix. Daarnaast maken we elk kwartaal een inspirerend B2B magazine, met uitgebreide interviews en bijvoorbeeld tips voor veiligheid op de weg tijdens een strenge winter.

Kortom, heel veel verschillende communicatiematerialen die worden ontwikkeld en verspreid via uiteenlopende kanalen (online en offline). Tevens worden al deze communicatiematerialen afgestemd op de wensen van de lokale DAF-dealers, geleverd in totaal elf talen, in vijftien landen. Zie jij de impact, maar ook de dagelijkse uitdaging op het gebied van projectmanagement, van dit programma? Reageer dan nu op de vacature voor Senior Project Manager!

Vacature: Senior Project Manager

Als Senior Project Manager ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het internationale communicatieproject. Jij zorgt ervoor dat briefings op tijd aangeleverd worden, de creatieve afdeling van FCB Amsterdam aan de slag gaat, het vertaalbureau tijdig alle elf taalversies aanlevert, dat deze gecontroleerd en eventueel aangepast worden, dat de Developers starten met het bouwen van de HTML en dat ondertussen óók nog dat ene interview uitgewerkt wordt voor het magazine van volgende maand.

Als Senior Project Manager is het essentieel het overzicht te bewaken. Veel projecten lopen tegelijkertijd en je hebt te maken met veel verschillende interne en externe stakeholders. Tevens heb je een belangrijke adviserende rol richting de klant.

Team

Je komt te werken in een team (25 fte) van Project Managers, Marketing Advisors, Strategen, Database Specialisten en Online Marketeers. De Senior Project Manager wordt ondersteund door drie (junior) Project Managers. Iedereen in het team werkt dedicated voor PACCAR Parts Europe (DAF Trucks).

Profiel

  • Sociaal en communicatief zeer sterk
  • Een echt organisatietalent
  • Faciliterend manager voor het team
  • Minimaal 7 jaar ervaring als Project- en/of Accountmanager
  • Ervaring met MS Project en Excel is een pre
  • Aantoonbare affiniteit met digital
  • Kennis van CRM en email/online campagnes
  • Nederlands en Engels (vloeiend in woord en schrift)
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Functie voor 32 uur per week

 

FCB Amsterdam

FCB Amsterdam is een Amsterdams reclamebureau waar meer dan 60 topprofessionals werken. Een ‘Amsterdams’ bureau, maar dan zonder de kapsones. Trots onderdeel van het internationale FCB-netwerk van ruim 100 bureaus in 90 landen. We zijn continu in beweging, net als de wereld om ons heen. Want morgen kan alles weer anders zijn. Vandaar onze onstuitbare drive om werk te maken dat diepgeworteld is in vruchtbare creatieve aarde. Werk dat steeds weer een springplank vormt naar nog beter werk. En nog beter. Deze ‘never finished’ mentaliteit zorgt ervoor dat merken onweerstaanbaar worden voor consumenten. Waar en wanneer ze er ook mee in aanraking komen gedurende hun ‘consumer journeys.’

En dat doen we naast Paccar Parts onder andere voor: Leffe, easyJet, Mastercard, Air Miles, NIVEA, Mitsubishi en Landal GreenParks.

Reageren op deze vacature

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je CV en motivatie naar Juretha Baaij (HR Manager) via juretha.baaij@fcb.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Peperkamp (Client Services Director) lisette.peperkamp@fcb.com.